Višegrad

Na krajnjem istoku Republike Srpske, udaljen samo 16 kilometa od granice prema Srbiji u kotlini reke Drine, nalazi se primamljiva turistička destinacija - Višegrad...

Bosna i Hercegovina

Ono što je izdvaja na mapi sveta jeste ljudska toplina i gostoprimstvo, nepregledne planine, srednjevekovne građevine,..

4950 din

Perućac je turističko naselje udaljeno od Bajine Bašte 13 km, na desnoj obali reke Drine. U neposrednoj blizini je velika brana hidrocentrale, odakle počinje jezero, dugačko 54 km, čiji se veličanstveni kanjon prostire sve do Višegrada. Polazak na krstarenje kanjonom reke Drine do Višegrada. Na plovidbi dugačkoj 52 km uživaćemo u lepoti prirode, u staništima biljnih i životinjskih vrsta Nacionalnog parka Tara, ušću reke Žepe u reku Drinu, prolazi se kroz najuži deo kanjona, kroz kamp Stari Brod, pored manjih potoka i rečica, srednjovekovnih utvrđenja...

Na krajnjem istoku Republike Srpske, udaljen samo 16 kilometa od granice prema Srbiji u kotlini reke Drine, nalazi se primamljiva turistička destinacija - Višegrad. Među tursitima Višegrad je omiljen zahvaljuljući čuvenoj ćupriji na Drini o kojoj je naš nobelovac Ivo Andrić napisao čuveni roman. Most je napravljen u drugoj polovini 16. veka i izgrađen je u istočnjačkom stilu kao remek delo tadašnjeg graditeljstva. Druga velika atrakcija u Višegradu jeste Andrićgrad, nastao kao ideja poznatog filmskog režisera Emira Kusturice o kamenom srednjovekovnom gradu insipirisanog delima i likovima Ive Andrića. Andrićgrad zapravo predstavlja viziju kako bi Višegrad izgledao da ga nisu zaobišli renesansa i ostali istorijski periodi.

POGLEDAJTE SLIKE I LOKACIJU HOTELA

CENOVNIK

 1. dan: 18.06.2022. Niš - Perućac - Višegrad - Perućac - Niš

Polazak iz Niša u ranim jutarnjim satima sa dogovorenog mesta u dogovoreno vreme. Putovanje do Perućca sa usputnim pauzama po potrebi grupe radi osveženja. Perućac je turističko naselje udaljeno od Bajine Bašte 13 km, na desnoj obali reke Drine. U neposrednoj blizini je velika brana hidrocentrale, odakle počinje jezero, dugačko 54 km, čiji se veličanstveni kanjon prostire sve do Višegrada. Polazak na krstarenje kanjonom reke Drine do Višegrada. Na plovidbi dugačkoj 52 km uživaćemo u lepoti prirode, u staništima biljnih i životinjskih vrsta Nacionalnog parka Tara, ušću reke Žepe u reku Drinu, prolazi se kroz najuži deo kanjona, kroz kamp Stari Brod, pored manjih potoka i rečica, srednjovekovnih utvrđenja... Dolazak u Višegrad. Slobodno vreme za obilazak Andrićgrada i starog mosta Mehmed-paše Sokolovića. Najveću atrakciju ovog grada predstavlja most preko Drine, koji je Mehmed-paša Sokolović podigao 1571. godine, a koji je u svom romanu Na Drini ćuprija opisao Ivo Andrić za koji je dobio Nobelovu nagradu za književnost. Od 2014. godine za posetioce je otvoren Andrićgrad, turistički kompleks, čiji je idejni tvorac režiser Emir Kusturica, a koji je inspirisan delima i likovima Ive Andrića. Grad je izgrađen od kamena i predstavlja mešavinu epoha i stilova koji su se smenjivali kroz istoriju ovog područja: vizantijski stil, otomanski period, renesansa, klasicizam. Slobodno vreme. Nakon toga plovidba kroz rečni tok koji krivuda i prolazi kroz useke, uživanje u zelenoj boji koja odmara oči i unosi iskonski mir u dušu posmatrača. Završetak puta kod hidrocentrale, koja je uzrok nastajanja akumulacionog jezera Perućac. Stvaranje veštačke akumulacije nije narušilo iskonsku lepotu ovog kraja, već je dopunila turističku razglednicu Bajine Bašte. Po završetku krstarenja polazak grupe za Niš. Putovanje sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Niš u kasnim večernjim satima.

Cena aranžmana: 4.950,00 din

U cenu aranžmana je uračunato:

 • prevoz autobusom turističke klase (klima, audio i video oprema) na navedenoj relaciji,
 • troškovi putarina i parkinga autobusa,
 • krstarenje na relaciji Perućac - Višegrad - Perućac,
 • stručno turističko vođstvo puta i obilasci po programu,
 • organizacioni i ostali troškovi aranžmana

Cena aranžmana NE obuhvata:

 • individualni i fakultativni troškovi
 • međunarodno zdravstveno osiguranje (oko 1€ dnevno/po osobi)

Način plaćanja:

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu banke na dan uplate.

 • 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 14 dana pre početka putovanja,
 • Na rate, čekovima (deponuju se najkasnije 14 dana pre polaska) ili administrativnom zabranom na plate radnika uz 2% mesečnog uvećanja (30% prilikom rezervacije, 70% na rate najkasnije do 25.07.2022. godine.)

Popusti:

 • Deca od 2 – 10 godina popust 500,00 dinara u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu)

Doplate: 

 • izbor sedišta u autobusu se doplaćuje u agenciji 10€ po putniku,

Posebne napomene:

 • Molimo Vas da pažljivo pre prijavljivanja potražite i proučite Opšte Uslove Putovanja organizatora jer svojim potpisom Ugovora dajete i saglasnost o tome da ste sa istim u potpunosti upoznati i saglasni! Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim Uslovima Putovanja
 • Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administativni troškovi organizatora putovanja, hotela, autobuskog prevoznika i sl. Te otkaz putovanja bez obzira na razlog otkazivanja povlači i nadoknadu tih troškova a oni sushodno datumu otkazivanja po tabeli iz Opštih uslova putovanja.
 • Tačno vreme i mesto polaska proveriti 1 dan pre putovanja, ukoliko Vas do tada nije kontaktirala osoba iz agencije gde ste uplatili aranžman sa ovim podacima. PREPORUKA: Preporučujemo putnicima da obezbede polisu međunarodnog zdravstvenog osiguranja za sve vreme boravka u inostranstvu. Preporučuje se, jer pogranični organi mogu zatražiti na uvid polisu putnog osiguranja.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen da procenjuje valjanost putnih isprava putnika. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze.
 • Fakultativni izleti su u organizaciji ino partnera, nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Cene fakultativnih izleta su podložne promeni u zavisnosti od broja prijavljenih putnika i isključivo su u nadležnosti Ino partnera. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije inopartnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
 • Organizator zadržava pravo da putem AKCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 50 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 3 dana pre termina polaska. I moguće je izvršiti realizaciju programa uz manji broj prijavljenih putnika uz doplatu ili spajanja sa drugom agencijom.
 • Agencija - organizator zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih, objektivnih okolnosti (gužva na granicama, u saobraćaju itd., loši vremenski uslovi)
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora “Vip Tours & service” usaglašeni sa Yuta standardima.

Lep provod i udobno putovanje želi Vam “VIP TOURS & service“ d.o.o.

Za sva pitanja tu smo za Vas

VIP TOURS

Volim da otkrivam svet !  018/259-063 018/257-825

  POZOVITE NAS

  PROMOCIJE

  MOŽDA VAS ZANIMA