Drač

Drač (albanski Durrës) je grad i luka na obali Jadranskog mora, 33 km zapadno od Tirane...

Albanija

Albanija  nekada veoma „zatvorena”, danas jedna od evropskih zemalja o kojoj se sve više govori u turističkom svetu kao o idealnoj destinaciji za letovanje...

od 169

Drač (Durres) je najveća morska luka u Albaniji i nalazi se 34km od Tirane. To je najstariji grad u zemlji ili večiti grad nad Jadranskim morem, sa skoro 3.000 godina istorije. Mekani pesak, koji ostaje topao od maja do septembra, atmosfera velikog primorskog grada i njegova neposredna blizina glavnog grada, čine Drač najpopularnijom vikend destinacijom tokom cele godine. Prelepe plaže Drača posebno su nostalgične za lokalnim stanovništvom, jer su ih kroz istoriju najčešće posećivale porodice, i dok se nostalgični vazduh i dalje zadržava, grad je postao prava moderna međunarodna turistička atrakcija.
Osnivanje grada datira iz 627. p.n.e, kada su Korinćani i doseljenici sa Kerkire napali ilirsku teritoriju Taulanata. U gradu se nalaze mnoga drevna arheološka nalazišta. Najzapaženija turistička atrakcija Drača je amfiteatar rimskog cara Hadrijana sa 15.000 mesta, drugi po veličini amfiteatar na Balkanu. Pored svoje istorijske vrednosti, Drač je i lepo mesto za predah zbog peščanih plaža, hotela i urbanog osećaja. Pronaći ćete izvrsne restorane i smeštaj neposredno uz samu obalu mora.

OPIS HOTELA:

Lokacija: Hotel se nalazi 5 km od centra Drača i 50m od plaže.

Sadržaj soba: Wi-Fi internet - besplatno (postoji mogućnost da je slabiji signal u sobi). Hotel poseduje dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe koje su opremljene ležajevima za navedeni broj gostiju, sopstvenim kupatilom, TV, A/C klima uređajem kao i terasom.

Usluga: HB (polupansion) - ishrana u hotelu Lumi

Napomena: Klima uključena u cenu aranzmana

POGLEDAJTE SLIKE I LOKACIJU HOTELA

CENOVNIK

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • 8 dana (7 noćenja) po osobi na bazi polupansiona (doručak + večera),
 • Ino partner na destinaciji
 • Wi-fi internet,
 • Korišćnje klima uređaja,
 • Troškovi organizacije

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

 • Autobuski prevoz do Drača (cene autobuskog prevoza u tabeli)
 • Boravišna taksa i osiguranje (iznosi 1€ po osobi i danu - plaćanje se vrši prilikom ugovaranja aranžmana)
 • Korišćenje ležaljki i suncobrana na plaži,
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Polise možete kupiti kod predstavnika osiguravajućih kuća ili na šalteru agencije. Cene su prema tarifi osiguravajuće kuće i dobijaju se u agenciji. Podležu promenama koje zavise od promena tarifa osiguravača. Osiguranje je u vidu medicinske i putne asistencije po uslovima – standard (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti prilikom uplate osiguranja).
 • Fakultativni izleti i ulaznice
 • Održavanje higijene smeštajnih jedinica tokom boravka kao i sredstva za higijenu

POPUSTI I DOPLATE:

 • Dete do 5 godina u pratnji 2 odrasle osobe besplatno (nema svoj ležaj u sobi),
 • Dete od 5 – 10 godina u pratnji 2 odrasle osobe plaća 50% od cene aranžmana (ima svoj ležaj u sobi),
 • Dva deteta od 5 – 10 godina u pratnji 2 odrasle osobe plaćaju 1 punu cenu aranžmana (imaju zajednički ležaj u sobi),
 • 2 deteta koja imaju sopstvene ležajeve u pratnji 2 odrasle osobe plaćaju 1,5 cenu aranžmana (deca imaju 2 ležaja u sobi)
 • za 1/1 sobu doplata 80 % od cene aranžmana iz tabele za 1/2 sobu i putnik ima jedno sedište u autobusu

PREVOZ: Polazak je dan ranije u odnosu na termine iz tabele, povratak iz letovališta je poslednjeg dana boravka. Cene date u tabeli su u € - plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu poslovne banke.

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. dan: Niš

Okupljanje putnika na parkingu pola sata pre predviđenog vremena polaska. Polazak autobusa u najavljeno vreme. Noćna vožnja sa kraćim usputnim pauzama po potrebi.

2.-8. dan: Odabrano letovalište

Dolazak, smeštaj i boravak u odabranom objektu na bazi sedam noćenja sa odabranom uslugom u apartmanu / hotelu.

 1. dan: Odabrano letovalište - Niš

Napuštanje objekta. Polazak autobusa u navedeno vreme. Vožnja sa kraćim usputnim pauzama na granicama. Usputna zaustavljanja. Dolazak u Niš na mesto polaska - (ostala mesta).

UKOLIKO STRANKA NE REGULIŠE OBAVEZU PLAĆANJA NAJKASNIJE 21 DAN PRE POLASKA NA PUT AUTOMATSKI ĆE SE SMATRATI DA JE ODUSTALA OD PUTA I POSTUPIĆE SE PREMA OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA ORGANIZATORA.

Bilo kakva promena rezervacije unutar otkaznih rokova tretira se kao otkaz aranžmana i naplaćuje se prema Opštim uslovima putovanja.

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA :

 • Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu poslovne banke na dan uplate
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 20 dana pre putovanja
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana najkasnije do 15.12.2022. (uz uvećanje od 2% po mesecu, na deo koji se plaća odloženo; čekovi se datumiraju na 5. 10. ili 15. u mesecu)
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% putem administrativne zabrane u jednakim mesečnim ratama do 15.12.2022. (uz uvećanje od 2% po mesecu, na deo koji se plaća odloženo). Agencija daje putniku obrazac administrativne zabrane, a putnik je u roku od 2 dana u obavezi da donese overen primerak. Agencija zadržava pravo da bira poslodavca klijenta sa kim će potpisati ugovor).

NAPOMENE:

 • Putnici su dužni da se informišu o mestu i vremenu polaska na putovanje 1 dan pred polazak na put. Na polazak treba doći najkasnije 30 minuta pre naznačenog vremena polaska.
 • Tokom vožnje autobusom pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava je najstrože zabranjeno.
 • Putnik je u obavezi da prihvati bez pogovora (izuzev putnika koji su izvršili doplatu za rezervaciju sedišta u autobusu), broj sedišta u autobusu koji mu je dodeljen u rasporedu sedenja putnika, a koji mu saopšti pratilac na polasku. Broj sedišta u odlasku ne znači da će biti isti broj sedišta i u povratku.
 • Prtljag putnika je ograničen na: 1 putni kofer (torbu) i 1 ručni prtljag po putniku. Mole se putnici da imaju razumevanja da je grupno putovanje, i tome je sve podređeno.
 • U slučaju da dva ili više putnika koji putuju zajedno polaze iz različitih mesta, agencija ne može garantovati da će prevoz biti obavljen istim prevoznim sredstvom i da će sedeti jedni do drugih.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da na osnovu posebne odluke odobri popuste i proda svoje slobodne kapacitete po cenama nižim od onih u cenovniku. Putnici koji su uplatili aranžman po ovom cenovniku u tom slučaju nemaju pravo da potražuju nadoknadu za razliku u ceni. Posebna odluka biće istaknuta u agenciji i na zvaničnom sajtu agencije u vidu: First Minute, Last Minute, Popusti...
 • Organizator putovanja nije u stanju da predvidi dužinu zadržavanja na granicama radi pasoških i carinskih formalnosti, niti da utiče na redosled prelaska autobusa na graničnim prelazima.
 • Nakon dolaska autobusa u letovalište, zbog ograničenih uslova, uskih ulica i saobraćajnih propisa, autobus će se parkirati što je moguće bliže smeštajnom objektu. Organizator nije u obavezi da obezbedi prevoz ili prenos prtljaga od/do mesta parkiranja autobusa do smeštajnog objekta.
 • Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu, stvarima i prtljagu kako na polasku, tako tokom putovanja i u toku trajanja aranžmana i boravka na destinaciji. Organizator putovanja ne može snositi odgovornost u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađe, gubitk, tuče...) već je to u isključivoj nadležnosti lokalnih policijskih organa, kojima se u ovom slučaju treba odmah obratiti.
 • Svi putnici državljani Srbije koji poseduju nove, biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova, mogu putovati BEZ VIZA u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, u skladu sa odlukom Saveta ministara EU. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova, za putovanje u zemlje šengenskog sporazuma, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično, tražeći je u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju. Agencija “Vip Tours & service” ne snosi odgovornost za ne dobijane vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.U slucaju promena na monetarnom trzistu, trzistu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika (minimum za realizaciju programa je 45 putnika po smeni tj polasku), Organizator zadrzava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Cena aranžmana je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom garantovan je iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.
 • Sobe se čiste i posteljina se menja pri smeni turista. Gosti su dužni da sami vode računa o higijeni (poneti peškire i sredstva za higijenu), kao i da poštuju kućni red. Najraniji ulazak u sobe na dan dolaska je u 14:00h, a najkasniji izlazak iz soba poslednjeg dana boravka je do 09:00h. Prilikom preuzimanja ključeva od apartmana, putnici deponuju po 1 pasoš. Eventualno nastalu štetu tokom boravka u apartmanu, korisnik apartmana plaća na licu mesta, vlasniku apartmana.

Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja, Opštim uslovima putovanja agencije Vip Tours & service, kao i sa Opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja TA “Vip Tours & service” doo koji su usaglašeni sa YUTA standardima

Lep provod i udobno putovanje želi Vam „VIP TOURs“

Za sva pitanja tu smo za Vas

VIP TOURS

Volim da otkrivam svet !  018/259-063 018/257-825

  POZOVITE NAS

  PROMOCIJE

  MOŽDA VAS ZANIMA